A Furagura bemutatásában célom a felnőtt kreativitás megmozgatása, vizuális rajzos tartalmak előhívására, egy megszokott közösségen belül (vagy kívül), ahol mindenki megismerheti kollegája vagy akár barátja egy másik oldalát. A hétköznapoktól elvonatkoztatva vagy felhasználva, megmutatva egy más tevékenységben megjelenő rejtett értékeit…
Gyakran elfeledett vagy meg nem tanultnak gondolt rajztudás érzete sem szabhat határt a Furagurának, mert nem szükséges hozzá, csak a fantázia, a nyitottság, a csapat… ja, és a rajz eszköz bátor használata.

A rajzos feladat csoportban gondolkodásánál, szinte kihagyhatatlan a családok és a hozzájuk kapcsolódó baráti közösségek játékaként a Furagura világa.
Különböző korosztályok egymás közötti kommunikációja egy rajzos tevékenységben, látásmódok megfogalmazása, cseréje, egymásra és vizuális tartalmaikra nyitottságot eredményez. Ez egy más fajta, talán a mindennapok varázsa, gyakran felismerő, a vizuális értékeiben megjelenő figyelem, elfogadás, majd egy oda-vissza történő motiváció.
Vagy csak egyszerűen egy játék, amelyben a játszótársad bármely korú lehet akár a szeretted vagy barátod, mert gyerekké leszünk mind, a feladat során.

Mert játszani jó, és játszva rajzolni még inkább!

Kormos Mercedes

Comments

 • lurexko on

  Kormos Mercedes egy olyan játékot adott a kezünkbe, amely teljes mértékben megfelel a modern vizuális nevelés összetett, sokszínű nevelési feladatainak.
  Magába foglalja a rajzolást, színezést, képalakítást, a képekkel történő gondolkodást.
  Különböző fejlettségi szinteken, megfelelő képi-formai kifejező képesség birtokába juttatja a játékosokat.
  Kialakítja bennük az elemi képolvasási, komponáló, térbeli tájékozódó, és rendező képességet.
  Személy szerint megláttam a játékban azt a lehetőséget, amely valóban szabadon engedi mind a gyerekek,mind a felnőttek kreatív alkotó szabadságát,és rajzolás közben tetten érhető volt az a bizonyos Flow élmény, amit manapság a felgyorsult élethelyzetekben egyre kevesebbszer tapasztalhatunk meg.
  Kívánok a munkájához további lendületet, és sikereket!
  Tóth Lászlóné a jászberényi Főnix Fészek Műhelyház
  foglalkozás vezető pedagógusa

Vélemény, hozzászólás?